Scheiden en hoe verder?
U relatie is over en u heeft besloten om uit elkaar te gaan en een van u beiden heeft de scheidingsmelding gedaan. Hoe nu verder? Waar begin je en hoe pak je het aan?
Hieronder doe ik een aantal aanbevelingen:
- Probeer er samen uit te komen. Dat is goed voor uzelf, maar zeker ook voor de kinderen Als je samen in gesprek blijft ben je veel beter in staat om tot goede afspraken te komen. U voorkomt een vechtscheiding, want dat is wel het laatste wat u moet willen. Ook duurt de scheiding dan niet onnodig lang. Kijkt u ook maar even bij het onderwerp “mediation” op de site
- Neem de tijd. De een doet de scheidingsmelding en de ander overkomt het. Het zal niet de eerste keer zijn, dat de partner er een beetje mee wordt overvallen. Ook al speelt al jaren. Als je de melding doet, dan ben je zelf in je hoofd al veel verder. De ander heeft tijd nodig om het te laten landen en de eigen gedachten te ordenen. Gun elkaar die tijd.
- Zoek hulp, want scheiden is complex en veel. Het is voor u waarschijnlijk onbekend terrein. U hele historie moet ontvlecht worden. Zorg voor de kinderen, uw vermogen, uw eigen woning, het inkomen, het pensioen. U kunt best wel wat hulp gebruiken.
- Maar wie schakelt u daarvoor in. Wat zoekt u? Bent u beiden nog vrij emotioneel en hebt u een soort van scheidsrechter nodig om u in de juiste richting te houden? Dan kunt u denken aan een mediator. Of zoekt u ondersteuning op financieel terrein? Denk dan aan een financieel adviseur. Wilt u alleen de scheiding aanvragen. Denk dan aan een advocaat. Wilt volledig begeleid worden. Denk dan aan een financieel echtscheidingsadviseur. Dat is het werk, dat ik doe.
- Maak een financieel plan, want de meeste vechtscheidingen gaan over geld. Meestal de angst voor het onbekende. Red ik mij wel in mijn nieuwe toekomst. Wat is de alimentatie? Hoeveel vermogen heb ik? Kan ik wel een huis kopen? Hoeveel pensioen krijg ik? Hoe zit het met de belastingen? Allemaal vragen die op uw afkomen.
Wilt u meer weten, maak dan een afspraak met mij.